KPlus Адрес на KPlus ул. Дедеагач, блок 60А
България, София 1408
Телефон за връзка с KPlus +359 879 977 401
+359 879 977 402

Уважаеми клиенти, считано от 04.01.2016 г. Ви очакваме в обновеният ни интернет сайт: http://www.medikara.bg.

Продължи
Кератоконус

Кератоконус е прогресивно, невъзпалително заболяване на роговицата, което води до нейното изтъняване и изкривяване. В резултат намалява зрителната острота. Засягат се двете очи, но в различна степен. Всички слоеве на роговицата могат да бъдат ангажирани. Състоянието понякога се среща в комбинация с други очни или системни заболявания - кератоконюнктивит, ретинитис пигментоза, пролапс на митрална клапа, синдром на Даун. Потенциални рискови фактори за развитие на кератоконус са атопична предиспозиция (очни алергии), генетични фактори, носене на твърди контактни лещи.

Всички слоеве на роговицата се засягат, въпреки че характерните структурни изменения са фрагментация на базалната мембрана и Баумановата мембрана. Депонирането на желязо в базалните епителни клетки води до образуването на пръстен на Флайшер.

 

Кератоконус се появява типично през пубертета и прогресира докъм трето - четвърто десетилетие, но може да се появи във всяка възраст. Тъй като роговицата придобива неправилна форма, се развива прогресивно късогледство и астигматизъм. Зрението се замъглява, повишава се чувствителността към светлината.

Пациентите съобщават за нарушено зрение, с много незадоволителни опити да постигнат корекция с очила. Имат оплаквания от сърбеж и постоянно търкане на очите. Кератоконусът се разделя клинично на мек, умерен и напреднал.

 

Методи на лечение:

  • Методът Cross-Linking
  • Кераринг – интрастромален роговичен сегментен пръстен
  • Трансплантация на роговица

 

".$subject."


Kplus consult е свързващото звено между пациента, лекарите, и болниците в Турция. Ние сме първата и засега единствена официално лицензирана фирма представител на болници в република Турция. Основна цел за нас е да постигнем положителни резултати в лечението, Вие да дадете сигурност на пациентите, а болниците в Турция да използват своите модерни и иновативни технологии в лечението на различни типове заболявания.


За актуална информация и допълнителни подробности, свържете с наш представител, сега!
+359 879 977 401
+359 879 977 402